RECEPT MĚSÍCE: HOUBOVÁ SEZONA JE TU! RESTOVANÉ HOUBY

« seznam článků
Rubriky: Kvalita / Zdraví / Životní styl

publikováno: 11.09.2024

V Receptu měsíce nemůžeme v září vynechat houby. Bylo sice dlouho sucho, ale zem už dostala svou potřebnou vláhu, a tak houbaři hlásí: "Start!" Našli jsme pro vás netradiční recept na restované houby se zajímavou přílohou.

Restované houby na česneku s kukuřičnou polentou

Polenta

  • mléko (lze i Lehké ráno bez laktózy, Mlékárna Kunín) 500 ml
  • voda 250 ml
  • polenta 125 g
  • strouhaný parmazán (bezlaktózový) 50 g
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř

Houby

  • máslo (bezlaktózové) 2 lžíce
  • česnek (rozetřený) 4 stroužky
  • houby (lesní, nakrájené na plátky) 1 kg
  • hladkolistá petržel (nasekaná)

Postup přípravy

  1. Na polentu uveďte ve velkém kastrolu do varu mléko a vodu. Vsypte polentu a snižte příkon. Za stálého promíchávání vařečkou nebo metlou vařte, až kaše zhoustne, ale zůstane krémovitá. Obvykle to trvá jen pár minut. Nakonec vmíchejte nastrouhaný parmazán a kaši podle chuti osolte a opepřete.
  2. V pánvi rozehřejte na středním stupni máslo. Vsypte česnek a minutu smažte, až se rozvoní, pak přidejte houby, petrželku, osolte a opepřete. Restujte asi 5 minut dokřupava.
  3. Na hlubší talíř rozestřete polentu a na ni dejte kopeček hub. Ozdobte bylinkami.
 TIP: Tohle jednoduché venkovské jídlo je v Itálii stejně běžné, jako u nás třeba smaženice. Kromě polenty jsou houby na česneku skvělé třeba s těstovinami (vynikající jsou v takovém případě pravé ryzce, které si s česnekem báječně rozumí).

 

 

Zdroj:

https://fresh.iprima.cz/recepty/restovane-houby-na-cesneku-s-kukuricnou-polentou

 

Sdílet tento článek:
Sdílet tento článek na Facebooku Sdílet tento článek na Twitter Sdílet tento článek na Google+