RECEPT MĚSÍCE: KOKOSOVÝ DEZERT VE SKLENIČCE

« seznam článků
Rubriky: Kvalita / Životní styl

publikováno: 19.08.2024

Také jste podlehli kouzlu skleničkových dezertů? Jsou akorát tak malé / velké, aby zahnaly chuť na něco dobrého a zároveň se jich nepřejíte. Dnes vám představíme jeden z top letních dezertů pro tento rok!  A jak bonus se řadí do kategorie zdravých pokušení. ;-)

1 porce obsahuje

  • 395 kcal
  • 24 g sacharidů
  • 20 g tuků
  • 30 g bílkovin

Na 2 porce 

Na krém:

  • 500 g nízkotučného tvarohu
  • 40 g kokosu
  • 20 g kokosového sirupu
  • 50 ml mléka

Navrch:

  • 20 g lámané čokolády
  • 1 čajová lžička kokosového másla
  • kokosové chipsy
  1. V misce si smíchej tvaroh, sirup, strouhaný kokos a dle potřeby přilij mléko (každý tvaroh má totiž trochu jinou konzistenci). Počítej s tím, že kokos nasákne vodu, takže směs po čase trochu zhoustne.

  2. Ve vodní lázni si roztop hořkou čokoládu s lžičkou kokosového másla.

  3. Teď už jen připrav 2 skleničky, směs do nich rovnoměrně rozděl a vrch polij roztopenou čokoládou. Můžeš ještě posypat kokosovými chipsy.

  4. Dej vychladit do lednice na min. 2 hodiny. Nejlépe však přes noc. No a pak už jen vychutnávej!

    Dobrou chuť. 

 

Zdroj:

https://aktin.cz/bounty-do-sklenicky-lehky-dezert-s-krupavou-cokoladou

Sdílet tento článek:
Sdílet tento článek na Facebooku Sdílet tento článek na Twitter Sdílet tento článek na Google+