ŠPILBERGIA

« seznam článků
Rubriky: Kultura

publikováno: 30.05.2023

Jak už sám název napovídá, Špilbergia je kulturní akce konající se na brněnském hradu Špilberk, a to dne 23.6.2023. Jedná se o projekt inspirovaný fiktivní fantasy zemí, která návštěvníkům otevře svoje brány a představí prazvláštní bytosti, které přichází rozdávat radost lidem. Jako fantastičtí tvorové ze světa pod Špilberkem se představí brněnští i prážstí akrobaté a umělci.

Na prknech Letního kina Špilberk na diváky čeká nabitý program plný akrobatických vystoupení (např. vzdušné arial akrobacie). Chybět nebude zpěv, tanec, nebo ohňová show. O veškerou zábavu se postarají umělci, jako brněnská akrobatka Saphira Sky, Šárka Geierová jako víla Vílenka, která je též mistryní ČR a SK 2021v 'Aerial Silk´ (akrobacie na šálách), pán Špilbergie David Špilka z Cirque du Solei a další. 

Špilbergia je velkolepým programem pro celé rodiny, kterým návštěvníky provede zkušený moderátor a bavič Jaroslav Schindler. Chybět nebude ani bohaté občerstvení. Brány Špilbergiády se otevřou v 19:00 h a samotný doprovodný program pak vypukne v 19:45 h.

Partnery akce jsou Go Eventum, Artemfun, Brněnská jednička a Rádio Krokodýl

 

Sdílet tento článek:
Sdílet tento článek na Facebooku Sdílet tento článek na Twitter Sdílet tento článek na Google+